ZIMSKI VZPONI-PL. VODNIK

Podaj prvo oceno

29,00 €
Ali

Kratek opis

Zimski vzponi v slovenskih gorah
Vladimir Habjan

Pričujoča knjiga na nek način orje ledino, saj so bili vsi dosedanji vodniki po zasneženih gorah, vključno z znamenitim Badjurinim Zimskim vodnikom po Sloveniji iz leta 1934, namenjeni predvsem smučarjem in manj hodcem. Cilji v naši knjigi pa so zimski pristopi, kjer naša pot ne bo smučina, pač pa gaz, ki si jo bomo enkrat lažje, drugič težje utrli sami.
Avtor pri vsakem cilju predstavi značilnosti gore v zimskem času in opozori na morebitne težave ter nevarnosti, na katere lahko naletimo na opisani poti.
50 izbranih tur nas pozimi popelje na vrhove Karavank, Kamniško-Savinjskih in Julijskih Alp ter predalpskega sveta. Raznovrsten izbor in razpon zahtevnosti tur ponujata široko paleto ciljev glede na trenutne razmere. Vzpon na Uršljo goro, Blegoš ali Snežnik lahko pomeni začetniško ali zgolj kondicijsko turo ali pa prijeten izlet v dneh, ko je obisk visokogorja zaradi vremenskih razmer ali nevarnosti plazov nemogoč oz. prenevaren.
Poleg vodniškega dela nas avtor v uvodnem poglavju na kratko seznani z značilnostmi zimskega gorništva oz. plezanja, z opremo, z nevarnostmi v gorah pozimi, s tehniko gibanja v snegu in ledu ter z osnovnim poznavanjem plazov in vrst snega.

Galerija

Opis

Climbing book

Dodatne informacije

Proizvajalec No

Oznake izdelka

Posamezne oznake ločite s presledkom. Za večbesedne oznake uporabite enojne narekovaje (').